Tuesday, November 17, 2009

tiered gown

Baju kali ini saya jahitkan untuk yasmin menggunakan dua fabric yang sama pattern tapi berbeza warna.. pink and blue. Warnanya memang sweet. I shirred the top and I tiered the skirt.. saya buatkan agar skirt tu kembang dibawah dan nanti kalau yasmin pakai.. dia pusing2.. cewah.. pasti cantik.. 


Butang tu bukan idea saya.. yasmin yang suruh letak.. nangis2 dia tadi suruh jahitkan jugak buttons tu. Dahlah button tu warna purple (dia terjumpa masa punggah laci saya).. nak buat camner? Jahit jelah.. janji dia puas hati. Dah cakap dengan dia tadi nanti mama cari butang warna pink tapi budak ni bukannya boleh sabar..

Dah siap test kat dia.. mood still tak baik angkara gaduh2 pasal buttons tadi.. dia kata dia nak ‘nan’.. sampai tertidur. Tak dapatlah nak amik gambar dia. Takpelah.. model tidur pun tidurlah.. mama snap je.. hehe(mama nya pun tak sabar jugak)


Cabaran yang saya hadapi adalah bahagian shirred tu.. bila dah buat lengan macam tu.. susah nak matikan elastic thread tu.. nak buat mcmaner saya pun no idea.. so saya ikatkan je.. (pada pandangan saya memang tak kemas macam baju yang jual kat kedai tu).. next time memang kena try lagi agar Nampak kemas dan elastic thread tu tak tertanggal.

7 comments:

Zura said...

kak haida..so, so beautiful! very sweet color combination and looks very twirly, mesti yasmin suka pusing2 dress tu kembang nanti...yang paling best model sorang ni sambil tido pun pose cantikk je hehe.. :)

d u r a said...

kak haida, sungguh berkenan di hati bila kutengok dress ini. sungguh cantik, seriously!
fabric ni pun sungguh comel bila buat tiered+shirred dress.

Ummi-Izah said...

assalam kak...
betul cantik saya pun suka ...hai takder girls nak dipakai baju gown cam nih..esok ada nak suh akak jahitkan bleh

nuhaz said...

cantiknya..sweet sgt..erm msti yasmin asyik pusing2 je klu pkai gaun ni kan?

Haida Hussin said...

ummi.. boleh punya.. :-) dulu saya pun lama menunggu nak dapat girl.. 12 tahun. Hah! dah dapat girl.. perangai and kerenah mengalahkan 3 abang2nya.

Haida Hussin said...

nuhaz, tqvm.. :-)

Sherry said...

you know I know love this dress :D hehe.. if I have girl I will dress her like that.. hehe.. x luck yet so trying.

Related Posts with Thumbnails