Sunday, January 3, 2016

Selamat tinggal 2015, selamat bertemu 2016

Lama sungguh tak menulis di sini, hari ni saja nak buat posting supaya sejarah hari ini boleh diingat kembali.

Tahun 2015 saya mula menjual batu seremban.. sambutan sangat menggalakkan. Pernah mencecah 600 set dalam sebulan. Alhamdulillah..
Hari terakhir 2015, saya mendapat tempahan batu seremban paling banyak.. sebanyak 150 set.. makanya, hari2 pertama 2016 saya penuhi dengan menyiapkan tempahan tersebut. Alhamdulillah mendapat bantuan dari emak saya.

Hari terakhir 2015 juga saya mendapat perkhabaran tak berapa nak menarik.  Tuan rumah yang kami duduki hampir 5 tahun kini mahu kami berpindah kerana dia ingin memberikan rumah ini kepada anaknya.  Terdiam terkelu tak tau nak fikir apa.. masa diberi sebulan untuk berpindah.  Nak beritahu pada anak2 pun tak tau macamana.. makanya diam je lah sampai ke malam.

Alhamdulillah.. pada malamnya suami saya keluar untuk mencari kalau2 ada rumah lain untuk disewa. Tak lama kemudian, dia call saya beritahu dia dah jumpa rumah.. ya Allah syukur pada Mu. Rumah pun tak jauh dari sekolah.

so sekarang memikir untuk mengemas barang je.. anak2 biarlah diorang dengan persekolahan diorang. 

insyaAllah semoga tempat yang baru nanti akan lebih membahagiakan kami sekeluarga.. semoga anak2 selesa.. semoga dimurahkan rezeki kami.. dan semoga kami dapat membantu ibu bapa kami juga.

No comments:

Related Posts with Thumbnails