Wednesday, June 17, 2009

baju recycle

Apa khabar semua? Harap2 sihat semuanya. Semalam saya mengemas baju2 Khai (5 yrs) nak asingkan yang muat dan tak muat lagi. Ada satu shirt ni elok lagi tapi ada tompok hitam pulak kat bahagian depannya dah cuba basuh tapi tak nak hilang. so tak boleh nak bagi kat orang and nak bagi adik pun tak boleh sebab adiknya girl. ni bajunya checkers hijau.

So saya teringat penah tengok tutorial pasal jahit girl blouse/dress dari baju kemeja yang dah tak nak dah tapi kain masih elok. check kat sini. So apa lagi, saya pun menerailah. Main agak2 je so 2 3 kalilah bukak jahit balik. Saya tampalkan renda kat tempat yang kotor tu. Nasib baik mood Yasmin elok so dia tak kesah mama dia beberapa kali test kat dia.


Beginilah hasilnya. Oklah kan. Boleh buat pakai kat rumah. Yasmin ni pun selalu comot so kalau dia comotkan baju ni pun takpe sebab baju recycle. Sebab kemeja tu saiz 4 tahun so dapat buat blouse jelah.. tapi kalau kemeja papanya bolehlah buat dress. nanti nak cari kemeja lama papanyalah pulak.

3 comments:

traci said...

This shirt is so sweet. What a great idea. Thank you for your kind email. So great to see what you are crafting.

sweetwannur said...

wahhh..terror nyee...suke2!!

Retro Chic Fabrics Paradise said...

eee.....comelnya!!! pandai tul akak buat! dah lama zura nak cuba ikut tutorial ni tapi takut hehe.....

Related Posts with Thumbnails