Saturday, July 18, 2009

weekend roundup

saya rasa minggu ni banyak jugaklah benda saya buat.. agak puashati sebab taklah terbuang masa je gitu.. kenalan di blog juga makin ramai.. kreatif semuanya.. menjadi sumber inspirasi ku.. ;-)
yang saya bangga dengan mereka ni sebab tak kedekut ilmu langsung.. bagus betul. banyak benda juga saya belajar di sini.. menjadikan banyak benda ingin saya lakukan.. tapi entah bila saya tak taulah kan.. salah satu sebabnya puteri saya yang sorang ni memang perlukan 100% perhatian (minggu ni dia sibuk nak tolong jahit.. tolong on kan mesin no 1, kalau tak bagi merajuk.. suka sangat tekan on off tu.. bila nak gunting kain.. dia sibuk sediakan semua barang.. gerammmm tapi yasmin memang pandai kan..).. keduanya pulak saya ni memang jarang keluar.. keluar rumah pun cuma untuk htr anak sekolah dan pegi makan sebab saya memang tak suka masak.. hehe (pecah rahsia). so memang susah nak cari bahan untuk berkraf (sedang cuba beli online)
so inilah projek yang dapat saya siapkan

3 pasang baju melayu untuk 3 anak teruna saya
2 pasang baju kurung untuk puteri saya
1 pasang baju kurung untuk anak buah saya
2 hair clip untuk yasmin
1 keychain untuk kawan salihin



kali ni saya cuba lain sikit utk baju kurung yasmin.. saya buatkan hairclip menggunakan kain yang sama dan juga rossette sebagai brooch.. sesuai tak?


semalam masa jalan2 di mall, anak saya tanya kat mana ada jual box untuk isi birthday gift untuk kawan dia.. saya jawab balik "laaa... mama kan boleh buat.. nape tak cakap.. malu je mama digelar crafter tapi salihin nak beli pulak" hehe.. perasan. so saya buatkanlah untuk dia.. siap dengan keychain untuk kawannya tu. suka betul dia.. tapi lepas tu nak tau apa dia cakap? "mama tau buat necklace or bangle tak??" hahaha.. ni dah lebih ni. tak nampak banyak keje mama dia.. hahaha layannn


dan ini pula sessi bergambar yasmin dan khai dengan baju baru jahitan mama...;-)

4 comments:

Wan Anis Sorfina said...

wow! bju raye dh siap ~

Haida Hussin said...

wan, kena siapkan utk anak2 dulu. relatives yg lain suka htr baju last minit suruh jahit.. nak tolak tak boleh sebab sedara.. heheh

melorr said...

Halla kak haida, name doter kite same la hehehe! Mmg kaki kacau brg2 jahit. Felts... buttons.. ribbons..kene sorok!

Haida Hussin said...

melorr!! hai! tq singgah sini. kita suka dengan nama melor tapi hubby tak suka.. so tukar jadi yasmin.. sama meaning dgn melor gakkan..:-)semoga puteri kita secantik setulus putih bunga melor..heheh
always enjoy reading your blog

Related Posts with Thumbnails