Tuesday, September 29, 2009

malas lagi ni.. mood raya lagi

mood bercraft belum datang lagi.. hmmm... kesian blog ni sunyi je sekarang. so marilah cuci mata..
ni yasmin dengan baju raya yg saya sulam haritu

and this is my living room.. still tak sempat nak jahit slip cover.. lain kalilah nampaknya

sofa ni pulak.. malam raya tu baru saya jahit.. tak penah di buat.. tetiba hubby suruh tukar cushion and slip cover sofa ni.. kelam kabut jugaklah menjahit malam raya tu.. nasib baik masak memasak dibuat oleh mak dan ibu mertua.. so saya cuma masak ketupat je. tahun ni kurang saya ambil order ketupat sebab daun mahallah tahun ni.. naik 100%. dari 8 pagi saya dah mula masak ketupat sebab nak masak 600 biji. tahun lepas saya masak 1000 biji.. satu hari mengadap ketupat je.

dan ini pula yasmin di harijadinya yang ke dua pada 27/9/09. baju tu saya beli siap je cuma saya tambahkan ribbon embroidery sikit.. dulu saya ada buat entry di sini

suka tengok bila anak2 seronok sambut harijadi..



ini pula satu lagi baju kurung yasmin yang saya jahitkan manik2..

dan gambar ini pula saya suka sangat sebab yasmin nampak so sweet

4 comments:

dura said...

happy birthday(belated) to yasmin! mine was 26 sept.

600biji ketupat? wahh.. kak haida buat sorang2 ke? tabik ahh.. dura nak anyam 1 pun terkial-kial..tehee..

anyway,cantik la baju yasmin yang ada manik bunga teratai tu. kak haida ni mmg talented!

Ummi-Izah said...

salam kak haida...

seronoknyer ada puteri kan...nanti doakan untuk saya leh..wah...amazing dlm few hours jer leh siapkan sarung kusyen...leh ler datang rumah raya nih :)

Haida Hussin said...

dura,

thanks dura.. happy birthday to you too.

my mom help me with the ketupat.. 3 or 4 days before raya dah start anyam dah.. kalau awal sangat daun tu akan jadi hitam.

dura lagilah talented.. :-)

ummi,
expecting ke? insyaallah saya doakan ummi dapat puteri kali ni. saya pun yg ke 4 baru dapat puteri. alhamdulillah

aspalila said...

cantik sungguh cushion cover tu .. saya pon teringin nak buat tapi tu lah .. masa dan kemahiran x cukup lagi

Related Posts with Thumbnails