Sunday, December 6, 2009

cerita yasmin & butang

sekarang nak citer pasal yasmin pulak.. makin besar makin macam2 perangainya. selalu tak bagi mama dia menjahit.. suruh mengadap dia je agaknya. so i decided to let her play with my buttons and beads.. (she has stop putting things in her mouth so now it's safer to let her play with the buttons). for a few days dia leka main dengan buttons tu. semalam saya bagi dia jarum dan benang suruh dia masukkan butang dalam jarum. saya nak tgk dia pandai tak masukkan.. cuba tengok dia buat

pandai kan dia buat.. (bukanlah nak puji..:-)) bila dah cukup panjang saya ikatkan jadi rantai.. nampak tak rantai yg dia pakai tu.. ni dia buat yang kedua


dah jadi rantai butang-butang tu takdelah bersepah2 lagi.. sebab ada jugak yang yasmin masukkan dalam poket dia.. dalam peti ais pun ada jugak.. dia kata nak sejukkan. sementara yasmin main dgn buttons dptlah jgk saya menjahit sikit. a blouse for me and yasmin and the margaret bag.

2 comments:

|| syazwaniadnan || said...

wah, bagus activity mcm ni kak.
selain dari bg yasmin leka main2 ngan buttons n beads, this 'game' boleh membina creativity yasmin as well, insyaAllah.
usia macam ni lah dia nk kenal n explore things sekeliling dia, kan kak?

anyway, salam kenal ye kak. wani sllu singgah sini. suka tgk activity akk. tp br skrg nk komen ;p

Haida Hussin said...

terima kasih wani singgah sini.. salam kenalan juga. bagus kan ada blog ni.. dapat kenalan baru. akak ni dah usia cam ni baru kenal dunia blog ni.

itulah wani.. lps ni nak fikir apa nak bagi dia buat.. she's not the type who likes to play with toys.. dia nak barang2 mama dia..heheh sabar je lah

Related Posts with Thumbnails