Wednesday, March 17, 2010

my pumpkin pouch

sebenarnya saya suka sangat dengan 'garden party wristlet' yang dibuat oleh zura. cute sangat-sangat. saya nak buat tapi saya takde pattern tu dan memang saya pun bukannya pandai jahit ikut pattern. saya hentam je jahit.. :-)



jadi kali ni saya buat version saya sendiri yang saya gelar 'pumpkin pouch'. kenapa pumpkin? sebab bentuk dia bagi saya memang macam labu. maaflah kalau saya syok sendiri.. tapi saya memang suka dengan hasilnya. cute sangat-sangat macam nak makan pun ada.. hehehe



saya gunakan span dibahagian tapak supaya cantik je bila terletak. macam pumpkin kan??? :-) dan saya guna elastik band sahaja dibahagian atas.. takde drawstring sebagaimana pouch biasa.



yang ini pulak pinjam tangan arshad untuk modelkan pumpkin pouch ni.. :-)

12 comments:

ainiayu said...

mmg sgt2 cute & menyelerakan....geram sy tgk......:))

Nomaliza said...

Comei pouch ni...terutamanya pemilihan fabrik... :)

designercottonfabric said...

ye ia mmg kiut sgt dan memang rasa cam nak makan je..hehe..
awak memang berbakat buat beg..sumernya comel!

zu_e9 said...

cantik..cantik..
suka..suka...cute sgt..
sy tgh berazam nk buat tote beg ni sblm bersalin..hehehe...

Maya said...

a'a.. sekali pandang memang macam garden party wristlet tu... hehehe.. kalau letak riben, lagi nampak sama... :D

suziyana said...

cantik2..kain pun cantik..

Anonymous said...

tq haida.....

Haida Hussin said...

terima kasih semua...... suka sangat bila awak semua pun suka.. heheh.. membakar semangat untuk menghasilkan yang lebih baik. you all semua memang best!!

Azaidris said...

Wah..takde pattern pun boleh jadi cantik. Mmg talented & gifted :)

Creative B Bee said...

Wow! This is so cute and beautiful bag!

Zura said...

Comelnya kak haida! Cute sangat, suka!

Diesha said...

haha cam kenal kain tu....lawa kan.... :D

Related Posts with Thumbnails