Sunday, September 26, 2010

Dress Yasmin


This is the dress I mention a few days back. I made it specially for my cousin's wedding reception today. I used embroidered lace and lined it with satin. added a bow sash using the same satin fabric.. i just love it. Let see how it looks on Yasmin..



Yasmin suka saya lagilah suka.. puashati dapat jahitkan dress ala ala flower girl's dress walaupun yasmin bukan jadi flower girl. Kain ni saya beli di Kamdar.. beli kain lace dibahagian baju2 pengantin tu.. full lining guna satin. Sulaman agak berat dibahagian kaki baju, jadi ia nampak cantik terjatuh.. yasmin siap posing macam2 suruh amik gambar.. gambar di bawah ni ialah di majlis tadi.. yasmin jumpa cousin2 dia yang sama umur pulak tu.. siap pusing2 nak kembangkan baju masing2.. jom tengok gambar lagi.. kamera saya ni tak boleh capture moving objects sebab tu blurr je







ok.. dah tengok gambar budak2 ni.. kita tengok gambar pengantinnya pulak.


Selamat Pengantin Baru Fariza dan Mahdi.. semoga kekal hingga ke akhir hayat.

5 comments:

Ummu Sofea said...

Assalamualaikum

Wah, cantiknya kak... Macam puteri kayangan la pulak saya tgk.. Meriah abis gaun Yasmin tu...

Anonymous said...

haida... cantik gaun tu...mak yasmin pulak pkai bju ape...hehehehe... msuk sekali ler..apa pun cantik la .. teringin nak wat utk aisyah...
- sclover

faizlily said...

cantik nye... saya selalu kagum pada org yang menjahit lining dan kain2 yang licin ni... terserlah skill...
silent reader

zu_e9 said...

akak..cantiknya..suka sy tgk..
yasmin syum je pakai dress tu ye..
love it..

Jarinah said...

suka sangat dress purple ni..teringin menjahit utk anak sendiri..

Related Posts with Thumbnails