Wednesday, July 28, 2010

Beg untuk Khaizuran saya

Khaizuran is my 3rd child. Tahun ni umur dia 6 tahun. He's grown so chubby this year.. and dialah yang paling manja walaupun dah ada adik. This year juga, walaupun dah start pegi sekolah sejak berusia 4 tahun, dia buat perangai pulak.. menangis nak pergi sekolah. Macam2lah papa dia janji dengan anak manjanya tu pujuk pergi sekolah.. biasalah papa.. toylah janjinya.

Saya pula pujuk dia dengan buatkan dia beg baru.. jadi ni saya nak tunjuk beg baru khai (taklah baru sebab dah lama buat tapi ni baru nak tunjuk.. heheh)



First time saya cuba buat beg sandang belakang ni. Design beg sama je dengan beg 4 segi yang biasa saya buat (messenger beg tu).. cuma saya letakkan padded strap kat belakang.



Khai suka.. :-) tak sabar nak pergi sekolah.. tapi after a few weeks dia start lagi.. and we decided to change his school session from afternoon to morning session.. manalah tahu bila dapat kawan baru dia nak pergi sekolah semula.. so far dia ok dah.. dah tak nangis2.. cuma problem bila nak buat homework je.. mesti nangis..

5 comments:

Sherry said...

very good with the backpack! good job!

Azura said...

biasalah budak2.... cuba tanya apa yg dia takut kat sekolah samada dia takut pada cikgu atau kawan2. kadang2 dorang ni takut kena buli dgn kengkawan je atau cikgu tu garang sikit... anak saya dulu camtulah..... saya tanya dia baik2 dia tak suka apa @ sapa kat skolah. dah berpuluh2 kali tanya baru dia cakap kawan kelas dia buli.. n saya pergi jumpa cikgu n bgtau pada cikgu ada budak buli then cikgu panggil kawan yg slalu buli dia n suruh berbaik2 n jgn buli2 lagi.... n now dorang dah jadi kawan baik pulak....heehheheh

Sherry said...

you should put up this with price :D

Haida Hussin said...

Sherry.. thank you.. :-) u r sweet.

Azura.. itulah.. mcm2 perangai budak2 ni. jenuhlah lagi cikgu2 nak melayan diorang ni.

thank you guys for dropping by.. :-)

Sherry said...

mmg betul ni, they not see they dont know you can make :D

Related Posts with Thumbnails