Sunday, January 24, 2010

cerita anak2

salam. apa aktiviti hari minggu anda? saya tak kemana2.. di rumah je bekerja. menekan mesin jahit je.. itulah keje saya. bagilah saya keje keje craft.. semua saya suka. cuma jangan bagi saya keje rumahtangga.. harini yang bestnya mr hubby tolong lipat kain. dan berbakul2 tu tak berlipat.. hehe. biasanya salihin yang tolong lipat tapi beberapa hari ni dia pun sibuk dengan keje sekolah so tak nak ganggu dia.



keje rumah memanglah tak habis2. agaknya macamanalah ibu2 yang bekerja ye? saya tak penah bekerja.. jadi memang saya takkan faham. yang saya tengok kakak saya kalau balik keje atau hujung minggu dia tidur je.. hehe. jangan marah ye akak.



yasmin sekarang ni pulak macam2 perangai dia. bercakap kemain pandai lagi. tapi nak suruh makan susah sangat.. makin kecik pulak nampak badan dia.. kesian yasmin mama sibuk je nak main lama2 dengan yasmin. alhamdulillah rumah nenek dekat je belakang rumah so ke sana je dia hari2 sebab kat rumah nenek ada 4 cousin dia yang melayan yasmin main..



arshad pulak 2 3 hari nampak lemah je.. nak kata demam tak demam tapi melepek je kat rumah macam tak larat.. harini je baru dia nampak ceria. asik nak naik basikal. tahun ni sibuk nak pergi sekolah SAR naik basikal.. dia kata mama dah janji bila dia darjah 5 boleh naik basikal pergi sekolah. bukan apa.. saya risau sangat sebab nak ke sekolah dia tu kena naik flyover.. harap2 anak2 mama semua selamat pergi dan balik sekolah.



khaizuran pulak asik kumpul pemadam. kemana2 dia pergi mesti pemadam tak tinggal. harini menangis2 sebab yasmin amik pemadam dia. terpaksalah papa pergi beli lagi..



dan anak sulung saya Salihin pula akan menduduki PMR tahun ni. his time spent on the internet dah kena reduced.. no more stay up late at nite. alhamdulillah this year dapat seorang guru tusyen yang datang ke rumah so no excuse nak ponteng tusyen dah. apa apa pun.. mama sayang semua anak2 mama.

6 comments:

Ibtisamfarah said...

Salam akak..jelesnya saya tengok akak pandai jahit beg..saya naksangat ada bnyk masa macam akak..saya fulltime working, a mother of a pair, (2++ years boy and 4++ months girl). Honestly kalo weekdays mmg takde masa la blh kata..no maid at home, alhamdulillah, hubby helps me a lot..saya tunggu sangat2 masa menjahit..ehehe..you're such an inspiration! ;)

Haida Hussin said...

wsalam ibtisam.
terima kasih. saya respect ibu berkerjaya.. :-)
sama2 mencari rezeki untuk keluarga. tapi masih sempat berhobby.. :-) masa untuk hilangkan stress kan. selamat menjahit.. Jom Jahit!!

Fitrah said...

kak... banyak dah koleksi... rasa baru jer jenguk.. rajin betul.. bila saya nak mula buat sewing blog.. syok gak cerita-ceriti dgn org yang satu kepala :)

Fitrah

Sweetlilcraft said...

woo..kencang betul akk jahit.satu hari dpt siapkan berapa beg?saya satu hari satu pun susah..huhu

Haida Hussin said...

fitrah.. alhamdulillah diberi saya rezeki ni. jomlah start blog.. :-) your work cantik2

Haida Hussin said...

ayu.. terima kasih singgah sini.. :-) saya boleh jahit 2 je kot dlm sehari. pernah jugak dapat buat 3. tapi beg saya simple je. Beg ayu lagi cantik2.. suka saya tengok.. :-) now dah slow sikit saya jahit sebab kena jahit nama2 tu kat beg.

Related Posts with Thumbnails