Thursday, January 28, 2010

nearly 100

sedar tak sedar dah nak sampai ke 100 entry saya kat blog ni. biasanya bloggers akan buat giveaway kan.. tapi mampukah saya nak buat giveaway.. nak buat sticky mode pun tau.. nak guna random org pun tak tau.. nak buat html code untuk online shop saya pun tak tau.. :-) nantilah kalau ada kelapangan saya akan belajar buat semua tu..



blog saya ni pun masih baru rasanya.. ada tak sesiapa ingat terbaca post pertama saya di sini. saya terjebak dengan blog ni pun sebab masa tu sedang mencari tutorial untuk menjahit baju kanak2 perempuan dan saya terjumpa blog maya. saya suka sangat jenguk blog maya. gambar2 nya cantik2 dan ceritanya pun seronok saya baca.. hinggalah satu hari maya buat blog craftzone malaysia untuk kumpulkan crafter. masa tulah saya mula buat blog.. dan diterima pula oleh maya untuk join craftzone. thanks maya.



macamana saya boleh jahit beg? mula2 saya buat blog.. saya buat baju yasmin je. tapi bila tengok ramai rakan crafter lain buat beg.. saya pun teruja nak buat beg. tutorial yang saya ikut adalah tutorial dari maya lah siapa lagi.. tutorial dialah yang saya faham.. masa tu juga crafter Cik As yang selalu buat giveaway pun beri inspirasi pada saya untuk buat beg. tapi saya tak penah menang pun.. :-)



kemudian bila saya dah faham cara nak buat totebag.. saya cari pulak kain heavy cotton. saya cari di nagoya tapi very limited coraknya.. jadi saya cari pulak online.. dan saya terjumpa blog kidsisland. first time saya beli barang online. masa tu saya beli kain belang2 je.. sebab takde corak lain yang sesuai untuk budak lelaki yang saya jumpa. iyelah anak2 saya kan lelaki.. merekalah pelanggan pertama saya.. :-). dan sejak itu saya mula menjahit beg setiap hari (belum cuti lagi nih.. )



saya taklah pandai sangat menjahit.. jadi pada yang sudah membeli dari saya.. saya mohon maaf jika apa yang diterima tidak seperti yang dilihat.



sambil2 membaca cerita saya ni.. sambil2lah lihat hasil tangan saya ni.




beg dan pencil case ni kawan arshad yang punya, suka si arshad ni promote kat kengkawan dia. siap dia bawak kain tunjuk kat sekolah. saya pesan kat dia.. buat tu jgn kecoh2 nanti cikgu marah arshad berniaga pulak kat sekolah.. hehe. tapi yang kelakarnya budak2 ni.. harini order.. esok nak. alahai...

thank you for reading.. :-)

4 comments:

Ibtisamfarah said...

Salam akak..tahniah..cantik beg2 akak..jeles saya akak ada bnyk masa..hari2 saya jengok blog akak..akak tak update pun saya bukak jugak..haha..teruskan menjahit yer kak!

Ibtisamfarah said...

owh yer satu lg nak cakap..ada org email saya suh wat customized bag..sian dia da lama tunggu..tp sbb saya taksehat haritu, bz keje + babies, pastu mesin wat hal and takleh jahit tebal2, so saya bg nama akak suh dia email akak..nama dia dila..ehehe ;)

d u r a said...

kak haida,
cantik2 beg yang k. haida buat.very productive la akak ni, banyak betul beg yang akak dah jahit. jeless je tengok..

btw, bersempena entry dah nak masuk 100 ni, dura ucapkan "Happy 100!"

ielaz said...

suka la baca setiap entry akak... ada isi... hihihihihi...
kite ni jauhh kat jepun, pernah la gak jait2 tote bag... post kat fb.. org suka la tgk tp bila letak harga dgn pos semua lari... hhmmmm.... dugaan btl kan kak... huhuhuhuhu... cuma skrg ni kite buat jek..ada masa kalau budak kecik ni tido kite potong2 skit, jaet2 skit... asah bakat lagi...

Related Posts with Thumbnails