Tuesday, January 26, 2010

strawberry diaper bag

ini pertama kali saya buat diaper bag untuk orang. dulu2 masa saya mengandungkan anak kedua, saya ada jahit satu untuk diri sendiri. so bila ada orang request diaper bag, saya pun carilah beg lama tu buat reference. tengok2 kat blog kengkawan pun ada jugak to get some ideas. jadi sebab memikirkan mcamana nak buat.. saya hanya dapat buat satu beg sahaja harini. ok jom lihat apa yang saya dah buat..



request dari eycha nak buat diaper bag dengan motif strawberry. saya tak ada kain yang ada gambar strawberry tu, kalau nak order lambatlah pulak dapatnya. jadi saya buatlah satu applique felt strawberry dengan nama baby Awatif in the middle. ok ke?



ada poket di kiri dan kanan beg



kali ni saya guna zip.. saya ikut tutorial kat sini. bagus betul blog ni sebab ajar byk cara nak jahit beg. terima kasih sangat-sangat.



zip yang saya guna ni boleh di tanggalkan dan dipasang semula dengan mudah.. macam zippered jacket tu..



bahagian dalamnya pula ada 5 poket.. boleh letak macam2.



saya tambahkan juga 2 biji strawberry.. yang strawberry ni saya tak buat.. saya beli kat kedai.. :-)

so macamana eycha? ok tak?

oh lupa lak nak bagitau saiz beg ni. saya rasa beg ni macam besar. lebar 15 inci, tinggi 13 inci dan depth 7 inci. it's a big mama bag.. pasti boleh letak banyak barang baby bila bawak baby gi jalan2.. :-)

5 comments:

Fit said...

sgt cantik... saya pun baru je jahit beg diaper. closure sama mcm akak... pakai zip 10 yen je..

eycha said...

sangat cantik...saya suka strawberry tu, thanks haida.

zu_e9 said...

cantiknya...sy amik idea ni ckit ye kak..
leh tau inner dlm tu guna kain pe?

Haida Hussin said...

terima kasih Fit.. eycha.. zue.. :-)

fit.. zip 10 yen tu mcamaner.. hehe

eycha.. request nak strawberry kecik je kat huruf 'i' kan.. tapi saya bagi 'besar punya' strawberry.. :-)

zue.. silakan. saya guna cotton biasa je.

eycha said...

no problem haida, besar kecik tak kesah, janji strawberry...saya tgk cantik ajer....lagipun kalau strawberry besar tu makan sebulan pun tak habis... ;)

Related Posts with Thumbnails